Informatiesite integrale geneeskunde H.G.Bodde - wetenschap en ervaring !
Enkele impressies van de praktijk in de loop der jaren.  Van 1973 tot 2015 was hier een drukke huisartsenpraktijk en werden homeopathische en natuurgeneeskundige behandelingen gegeven, enige jaren tevens op een tweede lokatie in Barendrecht.
 
 
 
 
 Elisabeth Bodde( rechts) naast onze helaas overleden en onvolprezen assistente Kitty Reuvers
 
 
 
 
en Harry Bodde, huisarts niet-praktiserend, arts voor homeopathie en functionele geneeskunde
 

 
 
 
.Al vanaf de bouw van de wijk Lombardijen was Molièreweg 589 een doktershuis. De onvolprezen Drs. P. Lemoine was vanaf het begin daar huisarts, in 1973 kwam ik erbij en in 1975 ging ik alleen verder. Tot 2008 werkte ik als huisarts en was ook voorzitter van de homeopathische artsenvereniging VHAN (1984-1991) en universitair privaatdocent homeopathie aan de VU (1991-1999). Sedert 2015 is de praktijk veranderd in een e-consult praktijk.

Ik deed opleidingen in de biofysische geneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde en andere niet-reguliere disciplines.

 Van 2008 tot en met 2014 heb ik vele patiënten gezien met chronische klachten en kon ik mij overtuigen van de goede werking van behandelingen volgens de inzichten van de functionele geneeskunde. Sinds 2015 houd ik geen praktijk meer op de Molièreweg 589, maar geef nog desgewenst advies per e-mail. Dit houdt in een nadere uitleg over de mogelijke oorzaken van uw klachten resp. ziekte volgens de inzichten van de functionele geneeskunde en adviezen over de mogelijk zinvolle behandelingen met naam en adres van mij bekende en betrouwbare artsen op dit gebied. Mijn mailconsulten zijn gebaseerd op meer dan 40 jaar ervaring als arts, zowel regulier als op het terrein van de complementaire geneeskunde en op een steeds bijgehouden studie van wetenschappelijke publicaties (pubmed,cochrane etc.) op beide gebieden.
De raadgevende consulten (ik behandel niet zelf) zijn gratis.Ondanks de omstreden werking van homeopathie zal ik in vele gevallen deze methode als eerste aanraden, omdat ik zelf van ( door?) homeopathische behandelingen verbluffende effecten heb gezien, niet te verklaren door suggestie of toeval en omdat homeopathie een, wat betreft de medicatie, goedkope methode is zonder medische risico's, mits natuurlijk goede en competente medische kennis en begeleiding toegepast wordt!


Meer weten? Lees dan het onderstaande!
 
Kijk ook eens naar de Amerikaanse site www.yourmedicaldetective.com !
Als u daar kijkt onder "what is functional medicine?" , dan vindt u daar een heel verhelderend plaatje, dat u ook veel zal zeggen als u niet zo goed bent in het lezen van de Engelse taal. Het is het plaatje van de ijsberg, met een stukje boven water, dat zijn de ziektes, die dokters opsporen en bestrijden, maar veel meer onder water, dat zijn de verborgen oorzaken van de ziektes, de storingen ("imbalances", "dysfunctions" ).
Daar houdt een "functionalist mee bezig, waarbij een aantal verschillende manieren van aanpak en technieken mogelijk zijn.

De artsen, verenigd in de beroepsorganisatie AVIG, staan garant voor een professionele en kwalitatief hoogstaande behandeling in deze zin. Zie www.avig.nl voor nadere informatie. 


In het bijzonder is de site van drs. Korbee te Alblasserdam aan te bevelen. Dit is een praktijk voor functionele geneeskunde met uitgebreide mogelijkheden voor diagnose en behandeling. U kunt daar ook een boekje bestellen met meer uitgebreide informatie.

www.drkorbee.nl

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint