Informatiesite integrale geneeskunde H.G.Bodde - wetenschap en ervaring !
 
.
 .Mijn BLOG met tips en nieuws
___________________________
.
Wat te denken van methodes waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde biofysische apparaten? Ik heb er zelf gebruik van gemaakt gedurende enige jaren, daarbij heb k drie soorten apparatuur gebruikt. Zo een apparaat zou in staat zijn de energetische toestand van het lichaam vast te stellen en afwijkingen in beeld te brengen, vaak in prachtige grafische vormgeving en zelfs in drie-dimensionale afbeeldingen. Tja, als het echt zo is, zou het fantastisch zijn: diagnose in vroege stadia, zeer patiëntvriendelijke methode en vaak zelfs behandeling en diagnose inéén.

Geen wonder dat de apparaten grif verkocht worden en vaak gebruikt worden door, helaas ook minimaal geneeskundig geschoolde, therapeuten, vol enthousiasme en met de beste bedoelingen natuurlijk. Behandelresultaten zijn er wel degelijk, maar ik heb bedenkingen. Ten eerste , als het al klopt, zou het een momentopname zijn, energetische toestanden zijn zo veranderlijk als je gevoelens op een bepaald moment of je gedachten. Je zou dan dus moeten kunnen aantonen dat de gevonden afwijkingen
ook na een bepaalde tijd nog steeds aanwezig zijn of dat een andere onderzoeken ze ook kan aantonen etc. Dat heb ik helaas nog nooit aangetoond gezien. Dus wat zegt de gevonden uitslag?

Ten tweede worden zulke systemen gemakkelijk misbruikt door er een medische diagnose mee te stellen en als het ware "huisdoktertje te spelen" .Dat kan riskant zijn.

Dus: bekijk zulke methodes met enige kritiek en verwar de bevindingen niet met een "harde" diagnose. 
.
 
 
 
 
 
.
.

Een nuttige site is ook www.zorgwijzer.nl. kijk daar eens bv naar de vergoedingen van alternatieve geneeswijzen door de verschillende zorgverzekeraars.
 
 
 
 
 
 
 .
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Hier vindt u dagen en periodes waarop en waarin ik niet in staat ben, door afwezigheid, vakantie ed., uw mail te lezen en te beantwoorden. Bij dringende vragen kunt u mij wel steeds telefonisch bereiken op mijn mobiele nummer:
06-22397871.

.Momenteel is er geen periode van afwezigheid gepland, dus u kunt een antwoord op uw evt. mail binnen twee dagen verwachten. Duurt het langer dan drie dagen, mail mij dan aub. nogmaals, uw mail kan verloren zijn geraakt.
 
 
 
 
Natuurlijk dient u bij medische spoed uw huisarts te raadplegen of de huisartsenpost in uw regio of natuurlijk in levensbedreigende situaties 112. 


 
 
 

 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint